Welkom bij Earth 2048!

Earth 2048 is een fixed-point shooting game voor drie of vier personen. Spelers kruipen in de huid van soldaten met zware machine-wapenuitrusting die duizenden buitenaardse insecten moeten bestrijden in de Gobi-woestijn. Het doel van dit scenario is om iedereen uit het vluchtelingenkamp te evacueren met een ruimteschip vóór de insecten jullie overweldigen.

In de niet zo verre toekomst wordt de aarde aangevallen door een buitenaards insectenras, de Zerg. Net als alles verloren lijkt, slagen menselijke wetenschappers erin om een wapen te ontwikkelen dat een kans maakt tegen de Zerg: de Mecha. Deze hoogtechnologische, zwaar bewapende robotpakken geven dat de mensheid de kracht die ze nodig hebben om eindelijk terug te slaan! Doe je wapenrusting aan en sluit je aan bij de strijd!

Gedurende dit geweldige actiespel zullen de spelers regelmatig geherpositioneerd worden terwijl de plot zich verder ontwikkelt. Na elke nieuwe positiewissel zijn er ook nieuwe uitdagingen die jullie moeten aangaan. Voor je eindelijk uit het kamp zal kunnen ontsnappen, moet je ook nog één laatste ‘boss’ over de kling jagen.

Hier zijn enkele tips en truukjes die jullie kunnen helpen ontsnappen!

  • Vernietig de insecteneieren zodat ze niet kunnen uitkomen.
  • Insectenpantsers zijn moeilijk te kraken! Mik op hun koppen als je meer schade wil doen.
  • Let op het hitte-niveau van je wapens. Als ze echt oververhit geraken, zal je ze een tijdje niet kunnen gebruiken.
  • Als je wapenuitrusting beschadigd is en niet meer werkt, zal het zichzelf herstellen zolang er nog teamgenoten in leven zijn.
  • Samenwerking is de sleutel in dit spel. Verdeel de taken en hou de gezondheid van je collega’s in de gaten!
  • De eindbaas heeft een aantal zwakke punten, als je die raakt kan je zijn krachtigere en dodelijkere aanvallen onderbreken.