Welkom bij Guardian Heroes!

Alles ging goed in de grote stad, de vogels floten en de mensen waren gelukkig. Maar toen viel opeens er een gigantische rode robot uit de lucht en alles was om zeep! De machine bleek een een soort straling uit te zenden die van alle inwoners zijn onwillige slaafjes maakt. Wel, bijna alle inwoners: enkel jij, je vrienden en een uiterst slimme professor kunnen aan de straling weerstaan. Om de stad te redden moet je de professor beschermen terwijl hij zijn computer aan de praat probeert te krijgen. Hij heeft immers een ruimtekanon klaar staan dat perfect is om robots mee op te blazen!

In dit 10-minuten durend scenario, gemaakt voor 4 tot 5 personen moeten jij en je vrienden een wetenschapper beschermen van een hele stad die door buitenaardse wezens gehersenspoeld is. De twist? Je zit in een cartoon wereld!

Dit scenario is helemaal niet eng en daarom dus geschikt voor kinderen, ouders, en iedereen die eens graag op cartoon-avontuur wil gaan. Je moet wel groter zijn dan 110 cm om te kunnen spelen.

Hier zijn enkele tips en truukjes om je te helpen de stad te redden!

  • Hou het leven van de professor goed in de gaten. Zijn levenstotaal wordt aangegeven met vijf hartjes. Als deze op zijn dan is je missie gefaald!
  • Verschillende wapens doen verschillende dingen. Experimenteer tot je iets vindt dat bij je past.
  • Er zijn kleine diertjes verstopt in de straten. Kan jij ze allemaal vinden?
  • Kijk goed rond je heen. Pas op voor sluipaanvallen!
  • Je wapens zullen na een tijd licht afgeven. Dit betekent dat je een speciale aanval af kan vuren.
  • Als je de grote robot neer krijgt heb je het spel gewonnen en de stad gered zoals een echte held!

Kan jij de stad redden van de robot door de professor te beschermen, of slagen de ruimtewezens er in om alles over te nemen? Zullen we weten waarom die vreemde professor eigenlijk een werkend ruimtekanon heeft, of waarom we niet gehersenspoeld werden? Ten minste een paar van deze vragen zullen beantwoord worden als je ‘Guardian Hero’ speelt!