Welkom bij Hospital of the Dead!

In dit 10-minuten durend scenario geschikt voor 4 tot 5 personen moeten jij en je teamleden proberen om te ontsnappen uit een hospitaal met hoognodige medicijnen. Er is echter een klein probleem: het gebouw is volledig overrompeld door zombies!

We bevinden ons in de nabije toekomst. Er schiet niet veel meer over van de mensheid. Jullie zijn onderdeel van een kleine groep overlevenden en zijn op zoek naar medische hulp. Nadat je team succesvol geïnfiltreerd is in een ziekenhuis en jullie de benodigde medicijnen hebben gevonden merk je dat jullie volledig omsingeld zijn. Gelukkig zijn jullie reeds aan de uitgang geraakt. Terwijl iemand (een NPC) de deur probeert te openen is het jullie taak om de zombies van jullie af te houden tot je kan ontsnappen.

Er is dus maar één optie: je naar buiten schieten doorheen de horde zombies die jullie in de weg staat. Alleen, dit zijn niet zomaar de gewone, strompelende zombie varianten. Sommige zijn ook giftig, veel mobieler dan normaal of staan in brand!

De missie is niet bedoeld voor mensen met een aversie voor horror of zombies en voor jongeren onder 13 jaar. Er zijn regelmatig momenten waarop de game je zal doen verschieten, vrij gruwelijke scènes en intensieve gevechten. Je zit nu eenmaal gevangen in een gebouw vol met zombies die een hongertje hebben voor jullie breinen!

Om de overlevingskansen van het team te vergroten geven we jullie deze tips mee:

  • Blauwe zuurstoftanks zijn heel explosief. Als je deze op het juiste moment laat ontploffen dan kan je grote verliezen veroorzaken onder de zombies.
  • Pas op voor verborgen (kleine) zombies. Ze kunnen van elke kant aanvallen, dus ook van boven en onder jou!
  • Schoten in het hoofd doen massaal veel schade aan zombies.
  • Wees voorzichtig met je munitie. Zorg ervoor dat je op tijd je clips vervangt zodat je niet opeens zonder kogels zit tijdens een kritiek moment!
  • Pas op voor brandende of giftige zombies, laat deze niet te dichtbij komen.
  • Kijk ook zeker goed in het rond, er zullen af en toe kraaien op jullie afkomen en deze spellen niets goeds.
  • Je kan lampen en andere lichtbronnen stuk schieten om de kamer in duisternis onder te dompelen. Dit maakt de uitdaging heel wat moeilijker maar creëert ook meer sfeer!

Kunnen jij en je team levend uit deze missie komen, of vallen jullie ten prooi aan de uitgehongerde zombies? Alleen je vaardigheiden met je wapen en een rotsvast vertrouwen in je teamleden kunnen hier het verschil maken!