Welkom bij Infinite War!

Zes maanden na het uitbreken van een biologische oorlog heeft een virus een ontelbaar aantal mensen over de kling gejaagd waardoor de mensheid op het punt van uitsterven staat. Overlevenden van over de hele wereld hebben her en der sterk verdedigde veiligheidszones opgebouwd waarin ze zich kunnen verschuilen. Sommige overlevenden bleken achteraf echter vreemde antistoffen te bezitten, waardoor het niet opviel wanneer ze geïnfecteerd waren door het virus. Hoewel ze nog niet in biochemische monsters waren getransformeerd, konden deze gemuteerde mensen anderen nog wel besmetten met het virus en daarom werden ze uit de veiligheidszones gezet. Zij hebben evenwel niet stilgezeten maar gewerkt aan hun plan om wraak te nemen voor het onrecht dat hen was aangedaan. De tijd is nu eindelijk rijp! De totale vernietiging van de laatst overlevende mensen is hun doel. Deze oorlog zal bepalen wie de toekomst van de Aarde in handen krijgt. 

In dit 10-minuten durend scenario moet je de keuze maken tussen twee verschillende facties. Ga je in zee met de menselijke overlevenden of kies je de kant van hun biologisch geïnfecteerde tegenhangers? Een geweldig 2v2 spel waarbij je al je schietervaring en tactisch vernuft zal moeten aanspreken.

Spelers worden verdeeld in aanvallers en verdedigers. Het doel van de aanvallers is om alle verdedigingspunten te veroveren. Het doel van de verdedigers is dan weer om het tien minuten uit de houden zonder dat de aanvallers alles innemen. Het hele slagveld is verdeeld in drie gebieden, elk met zijn eigen hekken en uitvalsbasis. Alleen door elke basis te veroveren kan je in het volgende gebied geraken. Elke factie kan ook kiezen uit vier verschillende personages, die verschillende soorten wapens en tactieken vergen. De AI neemt de niet-ingevulde rollen voor zijn rekening. 

Hier zijn enkele tips en truukjes die jouw kant kunnen helpen om deze oorlog te winnen!

  • De verdediging kan extra raketenergie krijgen door zombies neer te schieten. Elke gelanceerde raket zal de poel van energie doen dalen.
  • Een aanval van een zombie doet meer schade dan die van een mens.
  • Een hogere positie op het slagveld maakt je schoten accurater. Pas echter op: je kan ook sneller worden gespot!
  • Als je neergehaald bent zal je personage langzaam maar zeker beginnen te regenereren.
  • Raketten hebben een grote ontploffingsradius. Als je bijvoorbeeld een bunker raakt, kan je de mensen die zich erachter verschuilen ook schade berokkenen.
  • Als aanvaller moet je alle basissen kunnen veroveren in een beperkte tijd. Als verdediger win je als je na tien minuten nog tenminste één basis in handen hebt.