Welkom bij Lost in Jurassic!

In dit 12 minuten durend scenario gemaakt voor 4 tot 5 spelers neemt een team soldaten het op tegen de oudste inwoners van de aarde: De dinosaurussen.

Ergens in een geheim laboratorium ging er iets vreselijks mis. Het gebouw en al de mensen erin werden getransporteerd naar het verre Jura tijdperk. Nadat ze zich aangepast hadden aan hun nieuwe situatie hebben de overlevende soldaten en wetenschappers een basis opgesteld in een vallei aan de voet van een vulkaan. Hier bestudeerden ze de flora en fauna terwijl ze zochten naar een manier om terug thuis te geraken. Tot de dag dat de vulkaan uitbarstte.

Dit scenario is niet erg schrikwekkend (tenzij je angst hebt voor dino’s) en geschikt voor iedereen ouder dan 10 jaar. Je moet minstens 110 cm groot zijn om onze apperatuur te gebruiken.

Hier zijn enkele hints en tips om het Jura te overleven.

  • De dinosaurussen hun grootste zwakke punt is hun hoofd. “Headshots” doen dus veel meer schade dan schoten op het lichaam.
  • Als je de rode brandstof containers doet ontploffen doet dit serieuze schade aan nabije dino’s.
  • Raptors zijn snel, maar hebben weinig leven en zijn snel om te leggen.
  • De spugende dino’s hun gif neemt tijdelijk je zicht weg.
  • Sommige pterosaurussen negeren je volledig, maar anderen vallen je vanuit de lucht aan.
  • De grotere pterosaurussen kunnen zelf een speler oppakken! Het is dan aan zijn of haar teamleden om de pterosaur te doden en je teamlid te redden.
  • Schiet op de massieve kasseien die King Kong naar je gooit zodat deze breken en je niet raken.
  • De eindbaas (een machtige T-rex) zal in de eindfase eerst brullen en dan op de spelers afstormen. Dit eindigt vaak in de dood van het team. Om dit te voorkomen en de T-rex om te leiden moet het team alle vuurkracht focussen op het hoofd van de dino. Een explosieve granaat werkt hier wonderen.
  • Op een gegeven moment moet je twee soldaten beschermen die wachttorens beklimmen. Als je hierin slaagt dan krijg je een veel sterkere positie om de dino’s mee aan te vallen.

Zal je team zich kunnen verdedigen tegen de horde bange dino’s? Of worden ze voer voor de hongerige T-rex? Zelfs als je wint: zul je dan nog je weg naar huis vinden? Enkel je moed en goede samenwerking van je team kan je een kans op overwinning geven.