Welkom bij Lost in Jurassic!

In dit 12 minuten durend scenario gemaakt voor 4 tot 5 spelers neemt een team soldaten het op tegen de grootste monsters die de Aarde ooit bevolkt hebben: de dinosaurussen.

Ergens in een geheim laboratorium ging er iets vreselijks mis. Het gebouw en al de mensen erin werden getransporteerd naar het verre Jura tijdperk. Nadat ze zich aangepast hadden aan hun nieuwe situatie zijn de overlevende soldaten en wetenschappers er in geslaagd om een nieuwe basis op te stellen aan de voet van een vulkaan. Hier konden ze zowel de lokale flora en fauna bestuderen alsook op zoek gaan naar een weg terug. Het noodlot sloeg echter opnieuw toe, want op een dag barstte te vulkaan terug uit en moesten ze noodgedwongen op de vlucht slaan. Dit duurde echter niet lang, want ze werden bijna onmiddelijk omsingeld door bloeddorstige dino’s. Nu is het de wet van de sterkste die geldt. Zullen jullie overleven of worden jullie een lekker hapje?

Tenzij je angst hebt voor dino’s (die tanden ook he!) is dit scenario is niet erg beangstigend en daarom dus ook geschikt voor iedereen ouder dan 10 jaar. Let wel op dat je minstens 110 cm groot moet zijn om onze apparatuur te kunnen gebruiken.

Hier zijn enkele tips en truukjes om ervoor te zorgen dat je geen dinosaurussenvoer wordt:

  • Het zwakste punt van alle dinosaurussen, zoals bij de meeste wezens, hun kop. Headshots zullen dus veel meer schade doen dan normaal.
  • Als je de rode brandstof containers doet ontploffen doet dit serieuze schade aan nabije dino’s.
  • Raptors zijn snel, maar gaan ook snel neer als je je op hen focust.
  • De spuwende dino’s zorgen ervoor dat je zicht tijdelijk belemmerd wordt, dus pas hier goed voor op!
  • Sommige pterosaurussen negeren je volledig, maar anderen vallen je vanuit de lucht aan. Het is dus uitkijken naar hun gedrag, want je zal ze niet willekeurig allemaal kunnen doodschieten.
  • De grotere pterosaurussen kunnen zelf een speler oppakken! Het is dan aan de anderen om de pterosaur te doden en je hen te redden voor ze in een smakelijke snack veranderd zijn.
  • King Kong maakt ook zijn intrede in deze game! Hij zal stenen naar jullie gooien die je kapot moet schieten voor ze jullie bereiken.
  • De eindbaas (een machtige T-rex) zal in de eindfase eerst brullen en dan op de spelers afstormen. Hij mag jullie absoluut niet bereiken! Om te voorkomen dat hij tot bij jullie geraakt moeten jullie proberen hem om te leiden. Dit doe je door al jullie voorkracht op zijn kop te richten. Granaten zijn hier ook super effectief.
  • Op een gegeven moment zal het aan twee van jullie zijn om de wachttorens langs de beide kanten van het terrein te beklimmen. Als het jullie lukt om hier op te klimmen dan heb je ineens een veel beter uitzicht en kan je ook gemakkelijker je teamleden beschermen. Het is dan ook een must dat de andere teamleden jullie beschermen terwijl je op de toren klimt!

Zal je team zich kunnen verdedigen tegen de hongerige dino’s? Worden jullie misschien voer voor de hongerige T-rex? Zelfs al moest je deze slag winnen, zullen jullie de weg naar huis terug vinden? Enkel goede moed en vlotte samenwerking kan jullie missie tot een goed einde brengen.